sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Jarrunesteet

Jarruneste on glykolin ja eräiden lisäaineiden seos. Lisäaineet parantavat mm. pakkaskestävyyttä, kiehumispistettä, ruosteenestoa ja vaikutusta jarrukumeihin.

Jarrunesteiden luokitteluun on määritetty kansainväliset laatunormit. Kiehumispisteen tulee olla yli 200 C.
       Jarruneste sitoo itseensä vettä, jolloin kiehumispiste alenee. Tämän vuoksi jarruneste tulee vaihtaa riittävän usein.
       Jarrunesteen kunnon voi mitata kiehumispisteen tai vesipitoisuuden mittaavilla laitteilla. Jos kiehumispiste on alle 180 C tai vesipitoisuus on yli 2%, tulee jarruneste vaihtaa.

Erilaisia jarrunesteitä:
  - Synteettiset: DoT-3, 4 ja 5.1
  - Silikonijarruneste: DoT-5
  - Mineraaliöljy (LHM)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti